#energy
04-05-2023 08:37:46

Welke soort energiecontracten en energietarieven bestaan er op de markt?

Er zijn verschillende soorten energiecontracten en energietarieven beschikbaar op de energiemarkt. Hier zijn enkele van de meest voorkomende:

1.    Variabele tarieven: Variabele tarieven kunnen fluctueren op basis van de marktomstandigheden en kunnen elk moment veranderen. Dit type tarief biedt flexibiliteit, maar kan ook leiden tot hogere tarieven tijdens periodes van hoge vraag en wordt bepaald door een formule en index.

2.    Vaste tarieven: Vaste tarieven bieden zekerheid doordat het tarief gedurende de contractperiode ongewijzigd blijft. Dit kan voordelig zijn als de tarieven stijgen, maar kan nadelig zijn als de tarieven dalen.

3.    Duurzame energietarieven: Duurzame energietarieven zijn gericht op energie die is opgewekt uit hernieuwbare bronnen, zoals zonne- of windenergie. Dit type tarief kan hoger zijn dan conventionele tarieven, maar kan bijdragen aan een duurzamere toekomst. Via een injectiecontract kan je bijvoorbeeld de elektriciteit geproduceerd met je eigen zonnepanelen terug op het net injecteren, bijgevolg verkopen.

4.    Nacht- en weekendtarieven: Nacht- en weekendtarieven zijn tarieven die alleen gelden tijdens bepaalde tijden van de dag, zoals 's nachts en in het weekend. Dit type tarief kan aantrekkelijk zijn voor bedrijven die tijdens deze uren veel energie verbruiken.

5.    Flexibele tarieven: Flexibele tarieven bieden de mogelijkheid om het tarief aan te passen aan de veranderende behoeften van het bedrijf. Dit kan voordelig zijn als het energieverbruik van het bedrijf sterk varieert.

6.    All-inclusive tarieven: All-inclusive tarieven omvatten alle kosten, inclusief distributiekosten, netbeheerkosten en belastingen.

Adveo Benelux

“Jullie zijn in staat geweest om enkele kosten serieus naar beneden te brengen. Een vlekkeloze samenwerking.”

“Ik wil met jullie in contact blijven. We rekenen op jullie marktkennis en kennis van andere bedrijven. Met jullie contacten en know-how wil ik dat jullie ons blijven ondersteunen. Geen one shot, maar een blijvende samenwerking". 

Roland Laschet, Managing Director Adveo Benelux

Contacteer ons voor een afspraak of meer informatie