#telecom
15-03-2021 15:42:38

Telenet kiest net als Proximus en Orange voor Ericsson en Nokia voor de uitrol van zijn 5G-netwerk

In een recent persbericht van Telenet communiceert de telecomprovider een samenwerking aan te gaan met Ericsson, Nokia en Google Cloud voor de uitrol van zijn 5G-netwerk. Met deze beslissing treedt Telenet in de voetsporen van Proximus en Orange, die al eerder besloten samen te werken met Ericsson en Nokia.

TELENET

Ericsson dat momenteel al het mobiele netwerk van Telenet uitbaat, zal de huidige radio acces netwerk (RAN) apparatuur vervangen door nieuwe hard- en software. Nokia zal de apparatuur voor de kern van het netwerk (‘core netwerk’) leveren en met Telenet gebruikmaken van Google Cloud diensten, meer bepaald Anthos.  

“Anthos for Telecom van Google Cloud laat operatoren toe om de Nokia-kernapparatuur en andere toepassingen die vroeger via fysieke hardware in het netwerk geplaatst moesten worden, te laten verlopen via cloud-native services.“

Met deze samenwerking beslist Telenet, net als Proximus en Orange, niet verder te werken met de huidige Chinese netwerkleveranciers;  De huidige 2G, 3G en 4G- netwerken van Orange en Proximus zijn gebouwd door Huawei en die netwerken van Telenet door ZTE.

Het volledige persbericht van Telenet kan je hier lezen.

Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek

Het platform myTelecom doet wat het moet doen en we krijgen regelmatig een e-mail met optimalisatiesuggesties. Met onze optimalisaties realiseren we jaar op jaar belangrijke besparingen

Vicky Pelgroms, IT VITO

Contacteer ons voor een afspraak of meer informatie