#telecom
01-12-2020 19:15:13

Telecomproviders Orange Belgium en Proximus richten hun pijlen op de dronemark

Proximus, SkeyDrone en DroneMatrix werken samen aan het project 6th NeTWorK: een platform om drones te gebruiken voor zakelijke doeleinden

Teleomprovider Proximus, droneluchtverkeerdienst SkeyDrone en drone hard- en softwareontwikkelaar DroneMatrix werken aan een platform “waarmee drones in een gecontroleerde en beveiligde omgeving over België kunnen vliegen voor specifieke doeleinden.” Dit in overeenstemming met de Belgische en Europese regelgeving.

De technische ontwikkeling en marktstudie start in 2021. Als alles goed verloopt, willen de bedrijven de commercialisering van verschillende B2B-droneservices aanvangen tegen het eind 2021.

Meer informatie via de website van Proximus

Proximus is niet de enige telecomprovider die met z’n 5G- (en 4G-) netwerk en toepassingen drones wil inzetten voor zakelijke doeleinden.

Orange Belgium en Helicus willen via drones medische benodigdheden en stalen verzenden

Orange Belgium werkt samen met Helicus aan het project “Hai-SCS”, dat staat voor “Helicus Aero initiative – Scheduling, Connectivity and Security”. Het doel is om op een betrouwbare en beveiligde manier drones in te zetten voor het transport van medische stalen en benodigdheden.

Zowel de Vlaamse Innovatiecluster (VIL), als de regionale innovatieagentschappen Innoviris (Brussel) en VLAIO (Vlaanderen) ondersteunen het project. Tegen eind december 2021 zoude we de eerste resultaten mogen verwachten.

Raadpleeg de website van Orange voor meer informatie rond de samenwerking en de technologieën.

Christeyns

“Een oplossing werd geboden voor het probleem van correcte uitsplitsing per analytisch departement van telefonie- facturen.” Tevens biedt Spendless een mooie ondersteuning bij de hernegociatie van overeenkomsten.”

Simon Van Damme, CFO Christeyns

Contacteer ons voor een afspraak of meer informatie