#spendless
22-03-2024 13:25:50

Professioneel fleetmanagement: Een overzicht van onze diensten als fleet manager

Spendless fleet management


De Fleetmanager van Spendless beheert en optimaliseert je wagenpark volledig onafhankelijk en op maat van jouw noden. Ontdek enkele diensten:

1. Bijhouden van het Huidige Wagenpark: Onze fleetmanager houdt nauwlettend het huidige wagenpark van jouw bedrijf in de gaten. Dit omvat het registreren van alle voertuigen, het bijhouden van onderhouds- en reparatiegeschiedenis en het monitoren van kilometertellers om tijdige service-interventies te plannen.

2. Analyse en Optimalisatie van de Carpolicy en de Carmenu: Spendless' fleetmanager voert regelmatig analyses uit van jouw bedrijfscarpolicy en -menu. Hij identificeert mogelijkheden voor verbetering en optimalisatie, zoals het herzien van de categorieën en budgetten, het toevoegen van nieuwe voertuigopties en het implementeren van andere veranderingen.

3. Analyse en Opvolging van de Markt en Marktcondities: Onze fleetmanager blijft constant op de hoogte van de ontwikkelingen in de automarkt en de bijbehorende marktcondities. Hij analyseert trends, prijswijzigingen en beschikbaarheid van voertuigen om strategische beslissingen te nemen met betrekking tot het wagenpark van jouw bedrijf.

4. Periodieke TCO (Total Cost of Ownership) Berekening: Spendless' fleetmanager voert regelmatig TCO-berekeningen uit voor het wagenpark van jouw bedrijf. Deze berekeningen omvatten niet alleen de aanschafkosten van voertuigen, maar ook operationele kosten zoals brandstof, onderhoud, verzekering en afschrijving. Dit helpt bij het identificeren van kostenbesparingsmogelijkheden en het optimaliseren van het wagenparkbeheer.

5. Onderhandeling op Maat van de Beste Tarieven en Kosten Gerelateerd aan het Huidige en Toekomstige Wagenpark: Spendless' fleetmanager neemt actief deel aan onderhandelingen met leveranciers en autoverkopers om de beste tarieven te verkrijgen voor voertuigen, onderdelen en diensten. Hij analyseert offertes en onderhandelt op maat van de specifieke behoeften van jouw bedrijf, met als doel kostenefficiëntie te maximaliseren.

6. Proactief Nieuwe Wagens Bestellen: Op basis van analyses van het huidige wagenpark, markttrends, TCO-berekeningen en noden, neemt onze fleetmanager proactief beslissingen over het bestellen van nieuwe voertuigen. Hij zorgt ervoor dat het wagenpark van jouw bedrijf altijd up-to-date is en voldoet aan de behoeften van jouw activiteiten, terwijl hij tegelijkertijd kostenoptimalisatie nastreeft.

7. Administratieve ontzorging en support gerelateerde taken: De fleetmanager neemt ook het administratieve beheer van je wagenpark over en helpt bij het opvlogen van de inkoopfacturen, de schadegevallen, onderhouden en alle aanverwante diensten en kosten. We beheren het wagenpark van a tot z en kunnen het aanspreekpunt worden voor leveranciers én medewerkers. 


Maatwerkbedrijf BWB

"Ik vind jullie benchmarking en hulp bij de onderhandelingen en optimalisaties zeer interessant. Een samenwerking met jullie lijkt me een no-brainer voor ieder management team of raad van bestuur. Je verliest niets."

Bert Verschuren, General Manager

Contacteer ons voor een afspraak of meer informatie