Eind februari 2020 spraken we Kristof Vandenweghe, zaakvoerder van Bomedys, kort ter evaluatie van onze samenwerking

Bomedys is een 100% Belgisch bedrijf en heeft reeds 30 jaar ervaring in “multi-channel” distributie naar apotheken, babyshops, health stores en brede retail toe. Hun focus ligt op 2 strategische segmenten “moeder & baby” en “senior” waar innovatieve, consumentvriendelijke (para) farmaceutische producten en medische hulpmiddelen aangeboden worden.

Onmiddellijk vertrouwen

Kristof twijfelde niet om met ons in zee te gaan omdat hij onmiddellijk vertrouwen had in onze werkwijze. “Uiteraard lag de drempel voor mij niet hoog. We begonnen slechts met tankkaarten; een laag risico. Daarnaast leerde ik Kevin (Vanden Hautte) enige tijd geleden kennen tijdens een opleiding die we samen volgden. Ik wist dat ik jullie wel kon vertrouwen.”

Toen Kristof en Kevin elkaar eerst spraken, was Spendless nog maar enkel actief in de telecomwereld, via het platform en de diensten van myTelecom. Aangezien we ons met myTelecom focussen op de grote bedrijven werkten Bomedys en Spendless in die periode nog niet samen.

De eerste optimalisatie

In februari 2019 beslist Kristof om lid te worden van onze aankoopgroep tankkaarten; de eerste steen was gelegd. “Ik had net zelf de zoektocht voor tankkaarten gedaan en jullie resultaat was een pak beter. Jullie helpen kosten te cutten waar we zelf niet de tijd hebben om door te onderhandelen.”

De voordelen van onze samenwerking

Een groot voordeel van onze samenwerking is jullie eerlijke aanpak en communicatie. Alle analyses worden duidelijk toegelicht en jullie houden je aan alle afspraken. Dit gaat zelfs heel ver: dit telefonisch interview was gepland rond 16u en kijk, ik werd 2 minuten voor vier opgebeld…

“Jullie correctheid vind je ook terug bij de minder positieve zaken, zoals m’n afvalkosten bijvoorbeeld… “ Kristof kon door hun huidige contract niet veranderen van leverancier. “Jullie passen zich aan en werken op maat. Voor de optimalisatie van ons afval communiceerde je heel eerlijk dat jullie door m’n toenmalig contract geen enorme hoge besparingen konden verwezenlijken, maar er wel enige beweegruimte was.”

“Jullie werken met een faire split en realiseren steeds een effectieve besparing, Kristof Vandenweghe”

Tevreden over het nieuwe sociaal secretariaat

Voor de optimalisatie van het sociaal secretariaat van Bomedys besloot Kristof om te veranderen van leverancier. Niet omdat hij niet tevreden was van de toenmalige service, maar omdat de jaarlijkse besparing zo groot was dat hij dit niet meer kon negeren. “Je verandert niet zomaar van sociaal secretariaat en zeker niet voor slechts een paar honderd euro per jaar. We hebben geprobeerd bij de huidige leverancier, maar de verschillen met de nieuwe waren te groot…”

De mensen van Bomedys gebruiken sinds januari 2020 het nieuwe sociaal secretariaat. We zijn blij te horen dat de overdracht goed verliep en dat ze tevreden zijn van de service.

Toekomst

Kristof heeft ondertussen al met andere zaakvoerders over onze dienstverlening gesproken en voorgesteld om enkele extra kostenposten aan te pakken.

Bedankt voor de goede samenwerking, Kristof!