#spendless
05-05-2020 09:50:42

Hoe verlaag ik m’n kosten?

Spendless optimaliseert al sinds 2011 onafhankelijk de vaste kosten van bedrijven. In de meeste gevallen resulteert zo’n optimalisatie in een verlaging van die kosten.

Nog voor wij de kosten van onze klanten verlagen, voeren we een grondige analyse uit van de belangrijkste parameters van die kosten. De optimalisatiemogelijkheden, lees besparingsmogelijkheden, zijn namelijk per kost afhankelijk van enkele parameters. Lees hier meer over de parameters per kost.

Deze parameters bepalen de onderhandelingsmarge per kost en vormen de cruciale basis voor elke optimalisatie.

Spendless stelt een inventaris op van de verschillende parameters om vervolgens de kosten en eenheidstarieven anoniem te vergelijken met andere bedrijven.

Na deze vergelijking (benchmarking) kennen we de positie van het bedrijf in de markt. We weten het antwoord op de vraag “heb ik goede prijzen?".

Vervolgens ondernemen we, op basis van het huidige contract, volgende stappen.

Kunnen we met de huidige leverancier een verbeterd contract onderhandelen of nodigen we nieuwe leveranciers uit?

Het doel is eenvoudig: de bedrijfskosten verlagen. Maar de klant beslist zelf waar hij die besparing haalt. Zij het bij de huidige of bij een nieuwe leverancier.


Maatwerkbedrijf BWB

"Ik vind jullie benchmarking en hulp bij de onderhandelingen en optimalisaties zeer interessant. Een samenwerking met jullie lijkt me een no-brainer voor ieder management team of raad van bestuur. Je verliest niets."

Bert Verschuren, General Manager

Contacteer ons voor een afspraak of meer informatie