Jeffrey Versteeg, Senior Business Controller

De Troyer NV


Interview met De Troyer over de samenwerking met Spendless

In oktober 2022 kreeg Spendless de opdracht van De Troyer om een besparingsaudit uit te voeren van hun indirecte kosten. Via de Spendless besparingsaudit onderzoeken we per kost de optimalisatiemogelijkheden bij huidige en nieuwe leveranciers met als doel besparingen te realiseren.

Spendless inventariseert alle indirecte kosten om vervolgens die kosten gestructureerd in detail te analyseren. Op basis van die analyse en de benchmark bepalen we samen met de klant de strategie en volgende stappen. Indien gevraagd, ontzorgt Spendless de klant volledig door autonoom en onafhankelijk met de leveranciers te onderhandelen.

De klant ontvangt adviesplannen en offertes van Spendless, maar beslist altijd zelf of ze iets willen uitvoeren of niet.

In november 2023 interviewden we Jeffrey Versteeg, Senior Business Controller bij De Troyer (Primstar) over zijn ervaring met Spendless.

Over De Troyer

Het bedrijf De Troyer is opgericht in 1972 door Eric De Troyer. In 1996 nam de tweede generatie, onder leiding van Stefan Van Sande, het roer over.

Als onderdeel van Cornelis Vrolijk is De Troyer gevestigd in Erembodegem, waar een indrukwekkende werkruimte van meer dan 5.000 m2 de klanten een uitgebreid assortiment van dagverse vis aanbiedt.

De dagelijkse inkoop van verse vis vindt plaats op diverse locaties, waaronder Zeebrugge, IJmuiden, Scheveningen, Thyboron, Schotland en Boulogne. De Troyer houdt nauwlettend toezicht op het veilingproces om ervoor te zorgen dat ze altijd de beste kwaliteit kunnen aanbieden aan hun klanten. Het team van ervaren fileerders staat garant voor vakmanschap, waarbij de ruwe vis zorgvuldig wordt versneden tot fraaie porties, met als doel een eindproduct van uitzonderlijke kwaliteit te leveren.

De klantenkring van De Troyer is divers en omvat vishandelaars, retailbedrijven, hotelscholen, traiteurs, ziekenhuizen, cateringbedrijven en restaurants. Deze verscheidenheid weerspiegelt de veelzijdigheid van het assortiment en de mogelijkheid van De Troyer om aan uiteenlopende behoeften te voldoen. Met een geschiedenis van meer dan vier decennia is De Troyer een synoniem geworden voor betrouwbaarheid, kwaliteit en klantgerichtheid in de visindustrie.

Het interview met Jeffrey Versteeg

-    Twijfelde je eerst om met ons in zee te gaan? Waarom?

In eerste instantie hadden we onze twijfels, vooral omdat we niet precies wisten wat jullie beter konden doen dan wijzelf. Maar na de eerste gesprekken met Hannes raakte ik wel snel overtuigd in de kracht die jullie hebben en waarin jullie uitblinken. De manier van aanpak en jullie verhaal gaven me veel vertrouwen en de resultaten die we via de samenwerking met Tim behaalden, maakten dit vertrouwen meer dan waar.

Ik kreeg al snel het gevoel dat we in goede handen waren.

-    Hoe zou je ons omschrijven aan iemand die ons niet kent?

Jullie zijn enorm geduldig, wat ik echt waardeer.

Hoewel het ideaal is om jullie snel data te bezorgen en snel feedback te geven op adviezen, begrijpen jullie dat er soms dingen tussenkomen waardoor wij niet altijd op het gewenste tempo kunnen werken. De communicatie is zeer open en bij elke stap worden we betrokken. De tussentijdse feedback en evaluatiemomenten zijn van grote meerwaarde, en jullie betrokkenheid zorgt voor een aangename en effectieve samenwerking.

-    Wat zijn de voordelen van onze samenwerking?

Het eerste voordeel is natuurlijk het behaalde resultaat. De kostenbesparing is aanzienlijk.

Jullie analyses helpen ons intern om inzichten te genereren en zaken binnen de groep duidelijker te maken. We zijn deel van een grote Nederlandse groep en dankzij jullie benchmarking kunnen we de verschillen tussen onze entiteiten helder aantonen.

Een benchmarking is altijd interessant, zelfs voor kostenposten waar we al marktconforme tarieven hebben. Het houdt ons scherp. Jullie benchmark heeft daarbij de onderhandelingen aanzienlijk versneld. We weten meteen waar we staan en wat geoptimaliseerd kan worden.

Ik ben van mening dat je regelmatig zo een oefening moet doen en wil in de toekomst opnieuw van jullie expertise gebruikmaken.

De samenwerking heeft ons een goed inzicht gegeven in verschillende kosten en de mogelijkheden per parameter. Jullie benchmark toont waar we te veel betalen en waar we concurrentieel zijn. Met die info kunnen we intern bepalen hoe we hiermee omgaan. Jullie goed onderbouwde advies maakt het makkelijk om te beslissen of we iets gaan optimaliseren en hoe we dat gaan doen.

Jullie ondersteunen ook bij de uitvoering, bijvoorbeeld bij de onderhandeling van contracten.

Voor bepaalde kosten was de potentiële besparing te groot om te negeren, zoals bij het energiedossier (consumptie en injectie). Jullie kennis en kunde waren hier cruciaal. De benchmarking, het advies en de daaropvolgende onderhandelingen met de leveranciers resulteerden in een indrukwekkend besparingsverhaal, iets wat we zelf niet hadden kunnen realiseren.

-    Zou je in de toekomst onze hulp inschakelen?

Ik schat jullie zeer hoog in en sta er zeker voor open om jullie hulp in de toekomst in te schakelen.

Jullie expertise en effectieve aanpak maken de samenwerking waardevol en ik geloof dat we in de toekomst nog veel kunnen bereiken samen.