#fuel
13-04-2023 08:30:46

Hoe onderhandel je een goed leasecontract?

Het onderhandelen van een goed leasecontract is belangrijk om ervoor te zorgen dat je de beste deal krijgt voor je bedrijf. Hier zijn enkele tips om te helpen bij het onderhandelen van een goed leasecontract:



1.    Ken je behoeften: Voordat je begint met onderhandelen, is het belangrijk om je behoeften te kennen. Denk na over wat voor soort voertuig je nodig hebt, hoeveel kilometers je verwacht te rijden en welke extra diensten je nodig hebt, zoals onderhoud en reparaties. Dit helpt je om de juiste leaseoplossing te kiezen en om de beste prijs te onderhandelen.

2.    Vergelijk meerdere offertes: Zorg ervoor dat je meerdere offertes van verschillende leasemaatschappijen vergelijkt om te zien welke de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt. Gebruik deze offertes als uitgangspunt voor je onderhandelingen en probeer de beste deal te krijgen.

3.    Onderhandel over de prijs: Vraag de leasemaatschappij of ze bereid zijn om te onderhandelen over de prijs. Dit kan betekenen dat je vraagt om een korting op de maandelijkse leasebetalingen of om gratis extra diensten, zoals onderhoud en reparaties.

4.    Bespreek de voorwaarden: Zorg ervoor dat je de voorwaarden van het leasecontract begrijpt en dat je eventuele vragen stelt. Bespreek de lengte van het contract, de kilometerlimieten en eventuele boetes voor het overschrijden van deze limieten. Probeer ook om gunstige voorwaarden te krijgen, zoals flexibiliteit in het contract als je bedrijfsbehoeften veranderen.

5.    Overweeg een langere looptijd: Als je bereid bent om een langere looptijd te accepteren, kan dit de maandelijkse leasebetalingen verlagen. Dit kan vooral nuttig zijn als je van plan bent om het voertuig voor een lange tijd te gebruiken.

6.    Onderhandel over de afkoopregeling: Bespreek de afkoopregeling met de leasemaatschappij en probeer te onderhandelen over de voorwaarden. Dit kan van belang zijn als je op termijn besluit het voertuig te kopen.

Het is belangrijk om te onthouden dat het onderhandelen van een goed leasecontract draait om het vinden van een balans tussen wat je bedrijf nodig heeft en wat de leasemaatschappij kan bieden. Door de tijd te nemen om te vergelijken en te onderhandelen, kun je een leasecontract afsluiten dat past bij de behoeften van je bedrijf en tegelijkertijd betaalbaar is.

Adveo Benelux

“Jullie zijn in staat geweest om enkele kosten serieus naar beneden te brengen. Een vlekkeloze samenwerking.”

“Ik wil met jullie in contact blijven. We rekenen op jullie marktkennis en kennis van andere bedrijven. Met jullie contacten en know-how wil ik dat jullie ons blijven ondersteunen. Geen one shot, maar een blijvende samenwerking". 

Roland Laschet, Managing Director Adveo Benelux

Contacteer ons voor een afspraak of meer informatie