#energy
05-04-2023 11:53:50

Hoe onderhandel je een energiecontract als bedrijf?

Het onderhandelen van een energiecontract als bedrijf kan intimiderend lijken, maar met een paar eenvoudige stappen kan je het proces vereenvoudigen. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het onderhandelen van een energiecontract:

1.    Begrijp je energieverbruik: Verzamel de gegevens over jullie energieverbruik van de afgelopen jaren en analyseer deze om een beter begrip te krijgen van de energiebehoeften. Dit kan helpen bij het bepalen van jouw energiebehoeften en bij het bepalen van de juiste contracttermijn.

2.    Onderzoek de opties: Onderzoek verschillende energieleveranciers en vergelijk hun prijzen en diensten. Maak een lijst van de meest geschikte leveranciers en stel vragen over hun contracten en tarieven.

3.    Onderhandel over de tarieven: Onderhandel over de tarieven en zoek naar manieren om de kosten te verlagen, zoals vaste tarieven en kortingen voor langere contracten. Overweeg om een energieadviseur in te schakelen om te helpen bij het onderhandelen over de beste tarieven.

4.    Onderhandel over de contractvoorwaarden: Onderhandel over de contractvoorwaarden, zoals de contractduur, opzegtermijn en eventuele boetes voor het voortijdig beëindigen van het contract.

5.    Laat je niet onder druk zetten: Laat je niet onder druk zetten om snel een beslissing te nemen en neem de tijd om de aanbiedingen van de leveranciers te overwegen voordat je een definitief besluit neemt.

6.    Leg alles schriftelijk vast: Zorg ervoor dat alle afspraken en voorwaarden schriftelijk worden vastgelegd, zodat je een duidelijk overzicht hebt van de gemaakte afspraken en eventuele misverstanden kunt voorkomen.

Dex Oudenaarde

Een dag telt slechts 24 uur, maar iedere zelfstandige kent wel het gevoel dat het er eigenlijk 48 zouden mogen zijn. Onze focus ligt dan ook op de zaken die voor inkomsten zorgen en op de grote kostenposten. Er is geen tijd om die kleine kostenposten ook nog eens te monitoren. Het is een aangenaam gevoel om te ervaren dat Spendless deze zorg op zich neemt. Tegelijk worden dan ook nog eens besparingen gerealiseerd op de grote kostenposten of contracten met grote spelers opengebroken, wat een aanzienlijke meerwaarde is voor ons bedrijf.

Contacteer ons voor een afspraak of meer informatie