#transport
15-03-2023 10:59:09

Een goed beheer van het wagenpark van je onderneming is belangrijk

Bedrijfswagen

Waarom is het belangrijk om je wagenpark goed te beheren?

Een goed beheerd wagenpark kan bijdragen aan kostenbesparing, efficiëntie, veiligheid en het imago van het bedrijf:

1.    Kostenbeheersing: Een goed beheerd wagenpark kan bijdragen aan kostenbeheersing. Door bijvoorbeeld te investeren in zuinigere en milieuvriendelijke voertuigen kan er bespaard worden op brandstof- en onderhoudskosten.

2.    Efficiëntie: Een goed beheerd wagenpark kan bijdragen aan efficiëntie binnen het bedrijf. Door de inzet van de juiste voertuigen op de juiste plek en het juiste moment kan er tijd en geld bespaard worden.

3.    Veiligheid: Een goed beheerd wagenpark kan bijdragen aan de veiligheid van zowel de bestuurders als andere weggebruikers. Door bijvoorbeeld regelmatig onderhoud uit te voeren en te investeren in veiligheidsvoorzieningen, zoals achteruitrijcamera's en automatisch remsystemen, kunnen ongevallen voorkomen worden.

4.    Imago: Een goed beheerd wagenpark kan bijdragen aan een positief imago van het bedrijf. Door te investeren in nieuwe en goed onderhouden voertuigen kan het bedrijf laten zien dat het zich bewust is van de impact van het wagenpark op het milieu en de maatschappij.

Hoe beheer je de kosten van je wagenpark?

Er zijn verschillende manieren om de kosten van je wagenpark te beheren:

1.    Analyseer de kosten: Breng de totale kosten van het wagenpark in kaart, inclusief aanschaf, onderhoud, reparaties, brandstof, verzekeringen, belastingen en eventuele lease- of financieringskosten. Analyseer vervolgens welke kostenposten het grootste aandeel hebben in de totale kosten en op welke kostenposten mogelijk bespaard kan worden.

2.    Investeer in zuinigere en milieuvriendelijke voertuigen: Door te investeren in zuinigere en milieuvriendelijke voertuigen kan er bespaard worden op brandstof- en onderhoudskosten en kan het bedrijf voldoen aan milieudoelstellingen.

3.    Onderhoud: Regelmatig onderhoud kan bijdragen aan kostenbesparing op de lange termijn door het voorkomen van dure reparaties. Plan regelmatig onderhoud in en laat eventuele reparaties direct uitvoeren om verdere schade te voorkomen.

4.    Beheer het gebruik van het wagenpark: Zorg dat het wagenpark efficiënt ingezet wordt. Gebruik bijvoorbeeld routeplanners om de kortste en meest efficiënte routes te bepalen. Stel daarnaast duidelijke regels op voor het gebruik van de voertuigen, zoals het vermijden van onnodig gebruik of het voorkomen van overtredingen.

5.    Overweeg outsourcing: Overweeg om het wagenparkbeheer uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf dat zich richt op het beheer van wagenparken. Dit kan bijvoorbeeld zorgen voor schaalvoordelen en het delen van expertise, waardoor kostenbesparingen mogelijk zijn.

Adveo Benelux

“Jullie zijn in staat geweest om enkele kosten serieus naar beneden te brengen. Een vlekkeloze samenwerking.”

“Ik wil met jullie in contact blijven. We rekenen op jullie marktkennis en kennis van andere bedrijven. Met jullie contacten en know-how wil ik dat jullie ons blijven ondersteunen. Geen one shot, maar een blijvende samenwerking". 

Roland Laschet, Managing Director Adveo Benelux

Contacteer ons voor een afspraak of meer informatie