#energy
15-09-2021 08:55:43

De energieprijzen blijven maar stijgen!

In heel Europa schieten de energieprijzen naar ongekende hoogtes. De Belgische groothandelsprijs voor elektriciteit heeft zelfs een hoger niveau bereikt dan toen de kerncentrales stillagen, zo’n 10 jaar geleden.

Energie

Volgens Pieter Verlinden, aankoop en prijsverantwoordelijke Eneco België, duwden problemen met de gasbevoorrading in Europa de prijzen omhoog. “Door een koude winter en een economie die weer aanzwengelt, was de vraag naar gas in Azië heel groot”. LNG schepen lieten daardoor Europa links liggen en voeren naar Azië, waar ze hogere prijzen kregen en in Europa de voorraden niet aangevuld raakten.”

Duurder gas zorgt ook voor duurder elektriciteit. Als gascentrales brandstof duurder moeten aankopen, verhoogt dit de marktprijs van elektriciteit.

Het is belangrijker dan ooit om je verbruik goed te monitoren en de juiste contracten en prijzen af te sluiten. Neem gerust contact op met een Spendless medewerker via info@spendless.be of 055 75 75 50 om te bepalen of er betere alternatieven zijn voor jouw energieverbruik en kost.

Adveo Benelux

“Jullie zijn in staat geweest om enkele kosten serieus naar beneden te brengen. Een vlekkeloze samenwerking.”

“Ik wil met jullie in contact blijven. We rekenen op jullie marktkennis en kennis van andere bedrijven. Met jullie contacten en know-how wil ik dat jullie ons blijven ondersteunen. Geen one shot, maar een blijvende samenwerking". 

Roland Laschet, Managing Director Adveo Benelux

Contacteer ons voor een afspraak of meer informatie