#energy
#fuel
17-02-2021 11:29:30

Comfort Energy neemt de activiteiten van Q8Mazout in België en Luxemburg over

De grootste Belgische verdeler van stookolie, Comfort Energy van Francis Wanten, neemt de activiteiten van Q8Mazout in België en Luxemburg over. Comfort Energy is het grootste bedrijf van de investeringsholding Hasco Invest en de grootste Belgische verdeler van stookolie. Comfort Energy genereert met alle andere bedrijven van de groep samen een omzet van 900 miljoen euro.

Comfort Energy

Volgens Stefan Baeten, CEO van Comfort Energy, kwam twee derde van hun omzet vroeger uit Vlaanderen en zorgt deze acquisitie voor een ‘forse geografische uitbreiding voor het bedrijf’. Q8Mazout staat zeer sterk op de Brusselse en Waalse markt.

Door de overname van Q8Mazout verhoogt de omzet van 500 naar 710 miljoen euro en stijgt het volume van 800 miljoen liter stookolie tot 1,2 miljard liter; goed voor 20 procent (+5procent) van de Belgische huisbrandolie markt. Het aantal werknemers stijgt hierdoor van 250 naar 350.

Volgens Stefan Baeten “verwarmt de helft van de gezinnen in Wallonië nog met stookolie - in Vlaanderen is dat een vijfde -, meteen ook de reden waarom de overheid daar niet wil raken aan stookolieketels.”

De groep beseft de limieten van fossiele brandstoffen en heeft daarom nog een 20-tal andere bedrijven in handen, waarvan een groot deel in de energiemarkt.

Bomedys

"Een groot voordeel van onze samenwerking is jullie eerlijke aanpak en communicatie. Alle analyses worden duidelijk toegelicht en jullie houden je aan alle afspraken. Dit gaat zelfs heel ver: dit telefonisch interview was gepland rond 16u en kijk, ik werd 2 minuten voor vier opgebeld…"

Kristof Vandeweghe, CEO Bomedys

Contacteer ons voor een afspraak of meer informatie