#telecom
07-05-2021 09:21:34

Citymesh heeft geen nood meer aan haar voolopige 5G-licentie

Citymesh levert haar voorlopige 5G- licentie in omdat ze toestemming krijgt van alle gemeentes en van het BIPT om haar bestaande spectrum (nationaal) te gebruiken.

Citymesh

Vorig jaar nam Cegeka 5G spelers Citymesh en Grindmax over. Zowel Citymesh als Grindmax kregen in het verleden (afzonderlijk) al de toelating van verschillende gemeentes om hun bestaande spectrum te gebruiken. De overname zorgde ervoor dat ze nu in feite de toelating van alle gemeentes hebben. Volgens Bijnens hebben ze zo ‘de facto een landelijke dekking en geen behoefte meer aan een tijdelijke licentie die ze al hadden’.

De teruggave van de voorlopige 5G-licentie is financieel een logische keuze. Operatoren die in afwachting van de 5G- veiling een voorlopige licentie willen gebruiken, moeten daar namelijk voor betalen.

Het huidige spectrum van Citymesh (40 MHz) voor 5G loopt tot 2025.

Christeyns

“Een oplossing werd geboden voor het probleem van correcte uitsplitsing per analytisch departement van telefonie- facturen.” Tevens biedt Spendless een mooie ondersteuning bij de hernegociatie van overeenkomsten.”

Simon Van Damme, CFO Christeyns

Contacteer ons voor een afspraak of meer informatie