#telecom
19-01-2021 09:31:44

Belgische mobiele netwerken bij Europese top

Uit een studie van het BIPT is gebleken dat de kwaliteit van spraak en mobiele data-gebruik van zowel Proximus, Orange en Telenet in België uitstekend is.


In België kunnen we nu gemiddeld downloaden aan 80,6 Mbps, terwijl dit in 2019 zelfs net geen 63 Mbps was.  

Telenet haalt de beste resultaten voor de downloadsnelheden (99,5 Mbps) en Orange de snelste uploadsnelheden (28,9 Mbps). Proximus is dan weer het best te vertrouwen voor videostreaming.  

In vergelijking met voorbije jaren is de kwaliteit van het mobiele netwerk in België verbeterd of stabieler geworden dan vroeger, zegt het BIPT. Tijdens de test verliepen 99,8 procent van de oproepen zonder onderbreking. Dit alles geldt voor zowel de grote en middelgrote steden van het land alsook de landelijke gebieden en langs de vervoersassen. 

Een internationale vergelijking van de prestaties geeft aan dat de Belgische netwerken tot de beste netwerken in de Europese Unie behoren.

Bekijk deze kaart van IBPT om de signaaldekking van uw regio te vinden!

Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek

Het platform myTelecom doet wat het moet doen en we krijgen regelmatig een e-mail met optimalisatiesuggesties. Met onze optimalisaties realiseren we jaar op jaar belangrijke besparingen

Vicky Pelgroms, IT VITO

Contacteer ons voor een afspraak of meer informatie