#telecom
17-02-2021 15:20:12

Proximus en EQT Infrastructure willen 1,5 miljoen Vlaamse woningen en bedrijven aanlsuiten op fiber

Proximus en EQT Infrastructure hebben een joint venture overeenkomst ondertekend voor de uitrol van een fibernetwerk in Vlaanderen. Minstens 1,5 miljoen Vlaamse woningen en bedrijven zullen via deze samenwerking in de komende jaren op fiber worden aangesloten.

De nieuwe joint venture zal verantwoordelijk zijn voor het ontwerp, de bouw en het uitbaten van het netwerk; een glasvezel-tot-aan-de-deur (FTTH) netwerk. Proximus zal voor 49,9% eigenaar zijn van deze joint venture. EQT Infrastructure voor 50,1%.

Volgens beide ondernemingen biedt het versneld uitrollen van een FTTH netwerk in Vlaanderen enorme kansen; “FTTH is de snelste en meest stabiele breedband oplossing beschikbaar en zal een cruciale rol spelen om te kunnen blijven beantwoorden in de toekomst aan de steeds sneller groeiende vraag naar bijkomende internetcapaciteit.”

Dit alles brengt Proximus weer een stap dichter bij zijn uiteindelijke doel: een open referentienetwerk bouwen dat snelle connectiviteitsoplossingen biedt aan elk gezin en bedrijf in België. Hiervoor bevestigt Proximus de doelstelling om 4,2 miljoen woningen en bedrijven aan te sluiten tegen 2028 op fiber, wat neerkomt op een bereik van minstens 70% van het land.  

In Wallonië wil Proximus minstens 500.000 woningen en bedrijven kunnen aansluiten en in Brussel willen ze op autonome wijze het hele Brussels Hoofdstedelijk gewest op Fiber aansluiten. Hierover worden later meer details vrijgegeven.

Eneco

We hebben net een integratietraject meegemaakt, waardoor we door de bomen het bos niet meer zagen wat betreft telecom. Iedereen die te maken heeft met telecom en overspoeld wordt door een overload aan informatie kan ik aanraden om ook zijn vaste lijnen aan Spendless toe te vertrouwen.

Contacteer ons voor een afspraak of meer informatie