#telecom
20-02-2020 10:53:21

Orange lanceert als eerste provider eSIM in Belgie

Om je smartphone of ander toestel te verbinden met het mobiele netwerk had je tot nu toe nog een simkaart nodig. Sinds de jaren 90 is deze kaart geëvolueerd van een groot naar een mini-, micro- en nanoformaat (12,3 mm bij 8,8 mm).

Op 20 februari 2020 zette Orange een volgende stap; je kan tegenwoordig op bepaalde toestellen de embedded SIM activeren. De eSIM is “een simkaartje dat in een smartphone, tablet of smartwatch is ingebouwd. Het is fysiek verbonden met het zogenaamde moederbord (of het aanstuurpunt) van het toestel en kan er niet meer worden uitgenomen. Het kaartje meet 6 bij 5 mm, dus zowat de helft van een nano-simkaartje.”

Voordelen

- Je hoeft niet meer zelf de fysieke simkaarten in je toestel te stoppen

- Je kan werken met een Dual SIM-toestel (eSIM + sim) om meerdere nummers en dus abonnementen te gebruiken per toestel. Handig voor zij die werk en privé willen scheiden en zij die veel buiten Europa reizen

- eSIM kan in elk toestel geïntegreerd worden

- Je kan gemakkelijk van abonnement wisselen

- Minder plastic

Meer info?

Meer informatie via de officiële website van Orange en via de telecomanalisten van Spendless


Eneco

We hebben net een integratietraject meegemaakt, waardoor we door de bomen het bos niet meer zagen wat betreft telecom. Iedereen die te maken heeft met telecom en overspoeld wordt door een overload aan informatie kan ik aanraden om ook zijn vaste lijnen aan Spendless toe te vertrouwen.

Contacteer ons voor een afspraak of meer informatie