#telecom
#proximus
01-10-2019 13:46:09

Gidsnummers: duur en niet altijd nodig

Gidsnummers

Wat zijn gidsnummers? Als je in een bepaalde telefoonzone je telefoonlijnen hebt opgezegd, maar wel het oproepnummer wenst te behouden, biedt Proximus de mogelijkheid aan om het betrokken nummer om te vormen naar een Gidsnummer.

Op die manier blijft je bedrijf een lokale verbinding houden. Dat is mooi maar je betaalt wel €28,50 per maand voor deze dienst. Bijkomende kost: ook de gesprekken die aankomen op het gidsnummer worden doorgeschakeld en worden dus aangerekend.

Als je echter met Explore en Business Trunking werkt (Voice Over IP) dan kan je dit nummer later omvormen naar een inkiesnummer Over IP en dat laten routen naar één van je adressen. Je hebt dan geen Gidsnummer meer nodig. Het verschil tussen een Gidsnummer en een Inkiesnummer Over IP bedraagt €21,00 per maand.

Het kan gebeuren dat je nadien toch weer een vestiging opent in dezelfde telefoonzone, het volstaat dan om het telefoonnummer te laten aankomen op de nieuwe site zodat je het gidsnummer kan afschaffen. Wij zijn er in getraind om dergelijke zaken op te sporen en je telecomfactuur af te slanken.

Eneco

We hebben net een integratietraject meegemaakt, waardoor we door de bomen het bos niet meer zagen wat betreft telecom. Iedereen die te maken heeft met telecom en overspoeld wordt door een overload aan informatie kan ik aanraden om ook zijn vaste lijnen aan Spendless toe te vertrouwen.

Contacteer ons voor een afspraak of meer informatie