#telecom
24-06-2022 09:12:29

Citymesh Mobile wordt na de recente radiospectrumveiling de vierde nationale telecomprovider

Het BIPT sloot op 20 juni 2022 de laatste en volgens hen belangrijkste fase van de  radiospectrumveiling af. De veiling van het nieuwe 5G-spectrum (700 MHz, 3600 MHz) en het huidige 2G- en 3G- spectrum (900 MHz, 1800 MHz, 2100MHz) leverde volgens het BIPT een opbrengst van 1.202.192.400 euro op.

Naast de 3 bestaande grote telecomspelers Proximus, Telenet en Orange, namen ook Citymesh Mobile en Network Research Belgium deel aan de veiling. De vijf partijen konden delen van het spectrum aankopen en verwierven bijgevolg gebruiksrechten voor hun aangekochte frequentiebanden.

Citymesh Mobile, dat eigendom is van Citymesh NV en het Roemeense RCS & RDS NV (Digi Communications NV) heeft in maart 2022 mits betaling de optie gelicht om te kunnen beschikken over een gereserveerd pakket van 30 MHz duplex aan radiospectrum in de verschillende radiofrequentiebanden (voor 5G-, 2G-, 3G- en 4G-toepassingen). Hierdoor krijgt de nieuwe mobiele operator een voldoende groot spectrumpakket om de Belgische markt te betreden, aldus het BIPT.

Het volledige persbericht vind je hier terug:

Volgens CEO van Citymesh Mitch de Geest kan “Citymesh dankzij het additionele spectrum én het nieuwe landsdekkend mobiel netwerk vanaf nu een hybride strategie hanteren, van een privaat naar een publiek netwerk en omgekeerd. Dit alles terwijl de veiligheid en de kwaliteit end-to-end verzekerd blijft.” Volgens de CEO kan “de connectiviteit binnen private bedrijfsnetwerken nu worden aangevuld met de naadloze overgang naar een publiek nationaal netwerk.”

Onderstaande tabel geeft het resultaat van de veiling per provider weer.


Sioen Industries NV

“We hebben al veel gehad aan onze samenwerking. Ik vind het een aanrader om met jullie samen te werken, want jullie nemen het een en ander uit handen, assisteren goed en garanderen resultaten”.

Bettina Maes, Managament Assistant CIO

Contacteer ons voor een afspraak of meer informatie